Kinderen < 12

Breukelen

Breukelen organiseert een aantal keer per jaar een kinderwoorddienst.


De Hoef

De Hoef heeft 9 gezinsvieringen per jaar, waarbij er gezongen wordt door hun kinderkoor.
Het kinderkoor zingt ook tijdens de kerstmarkt in De Hoef en in januari in Huize Ursula te Nieuwveen.
Met Kerst is er tijdens de viering een kerstspel en ‘s middags is er kindje wiegen.
Met Palmpasen worden er met elkaar palmpasenstokken gemaakt en deze worden gezegend tijdens palmzondag. Een week later wordt er na afloop van de Paasviering door alle kinderen druk naar eieren gezocht.
Tijdens de meeste gezinsvieringen is er een crèche zodat iedereen zich welkom kan voelen.
1 keer per jaar is er een slotactiviteit met de kinderen, een spelletjesmiddag of zwemmen, etc.

Maarssen

In Maarssen is er een keer per maand kinderwoorddienst. Tijdens de 40-dagentijd en de Advent is er iedere zondag een kinderwoorddienst. We werken dan met een project.

Bij aanvang van de viering worden de kinderen uitgenodigd om mee te gaan naar de kinderwoorddienst. In het parochiehuis starten we met een gebedje. We vertellen en bespreken over het algemeen hetzelfde bijbelverhaal als de mensen in de kerk horen. We maken een vertaling op kindniveau en knutselen hierna er nog even over. Vlak voor het uitdelen van de communie komen de kinderen de kerk weer in. Een keer per jaar organiseren we een middag voor de kinderen, die hiervoor uitgenodigd worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Afra Rijkes, tel. 0612183583 of e-mail: afrar@hccnet.nl.


Maarssenbroek

Maarssenbroek heeft 1 keer per maand op zondagochtend een peuter/kleuterviering.


Mijdrecht/Wilnis

Mijdrecht/Wilnis organiseert een aantal keren per jaar Gezin-Centraal-Vieringen. Hierin worden kinderen uit de bovenbouw van de basisscholen te betrokken bij het lezen in een viering. Ook zijn er Kinderwoorddiensten, speciaal voor kinderen uit de onderbouw en soms worden deze twee gecombineerd.
Ze verzorgen een kerst (woord)viering met liefst een projectkoor of gast koor, een palmpaas-kinderwoorddienst en een speciale viering voor het voorstellen van de communicantjes.
Op kerst- en paasmorgen is er een kinderwoorddienst.